Voor de buurt door de buurt

Stacks Image 55971

’Back to the Future’ met Zomer in de Zaanen!

Na het geslaagde feestelijke 10-jarig jubileum van afgelopen jaar, staat dit jaar de elfde editie van het wijkfestival Zomer in de Zaanen (ZidZ) op de rol. Een vertrouwde formule met een festival voor de buurt, door de buurt! Met bijzondere activiteiten, muziek en vrolijkheid en gezelligheid waar meer dan 2000 mensen uit uw buurt op af komen.

Om 14.00 uur wordt het festival geopend. Tussen de bands op het centrale podium is er een optreden van de bekende Zomer in de Zaanen DJ Weetz, hij sluit ook het programma af. Op het kleinere HART podium diverse kleine optredens te zien en te beluisteren .
In het park zijn er verder workshops, kinderactiviteiten en sport en spel. Daarnaast is er eten den drinken te verkrijgen.

Overzicht programma

Live grote Podium


14.00 uur officiële opening + Wijkorkest De Jonge Muggen

DJ Weetz
Het Paternalistisch Ensemble
POM
Dance Delight
Groovy Crew
Yorick van Norden (met band) try out nieuwe show
Yess Miss, No Miss
La Sonora
Waltzing Matildas
Buurtsesssie Noord
DINANGA

Kinder en sportaktiviteiten & WorkshopsSchminken
Cupcakes versieren
Modderkeukens
Pannakooi
Penalty toernooi


Kinder en tiener yoga
Stoelmassage
en nog veel meer…….

Eten en Drinken

Als je iets wilt eten staan er verschillende leuke lokale, Haarlemse eetkraampjes rondom het veld.
Cappuccino en espresso van de koffiekar
Stacks Image 27350
Serveren Puro Bio organic koffie van Miko, een (h)eerlijke koffie die bijdraagt aan een groenere wereld! En dat vanuit een Fiat 900e panorama welke is omgebouwd tot mobiele koffiekar.
Stacks Image 1742
Rubensburgers
Stacks Image 29885
Ons verhaal gaat over culinaire hamburgers. Wij bouwen gastronomische hamburgers op kwaliteit en originaliteit. Op het menu een feest van bijzondere burgers in de varianten: rund, kip en vega.
Meat This
Stacks Image 50029
Sate maaltijd & Spareribs
Caravana de Carmen
Stacks Image 55969
Kom je eigen fruitstick maken bij Caravana de Carmen tijdens Zomer in de Zaanen!!

En uiteraard bakken we ook onze wafels! Ooit een stroopwafel met geitenkaas, pijnboompitten, rucola en honing gegeten? Dan is dit je kans! En anders misschien eentje met citroen?!
Stacks Image 55943
Het ijsparadijs
Stacks Image 4809
Wij zijn een ijssalon, waar ons ijs allemaal zelf wordt gemaakt. De melk wordt gehaald bij een boer in Heemstede. Verder hebben we glutenvrije hoorntjes en ijsjes en ook lactosevrij ijs, zodat iedereen kan genieten van een heerlijk ijsje.
Eco pizza
Stacks Image 3411
Ecopizza is een jong bedrijf dat door heel Nederland en België authentieke Italiaanse pizza's bakt in houtgestookte, mobiele steenovens.
Stacks Image 55927
Stacks Image 28440
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Stacks Image 55950
Op het kleine veld zijn een aantal proeverijen.
Largum
Stacks Image 55954
Bierproeverij Fred Meester
Van eigen brouwsel heeft Buurtbewoner Fred Meester dit jaar voldoende om het ook in Haarlem te schenken. Het is speciaal gemaakt voor een festival in Hilversum. En nu dus ook in Haarlem!

Het is een verfrissend en pittig bier geworden door het toevoegen van koriander en paradijszaad. Tijdens de eerste dag van het lentebierfestival in Hilversum op 7 april jl

Door de site van Bierista is mijn
Langgewenst vorig jaar zelfs uitgeroepen tot het beste bier van het festival.
Stacks Image 55977
Stacks Image 55956
Heerlijke gezonde zoetwaren en ander lekkers zijn te verkrijgen bij de "snoepkraam". Hier kan je ook informatie inwinnen over het Posthuis.

Word je ook 10 jaar op 24 juni a.s. meld je dan even bij “Zoet in de Zaanen"