Voor de buurt door de buurt

Stacks Image 55971

’Back to the Future’ met Zomer in de Zaanen!

Na het geslaagde feestelijke 10-jarig jubileum van afgelopen jaar, staat dit jaar de elfde editie van het wijkfestival Zomer in de Zaanen (ZidZ) op de rol. Een vertrouwde formule met een festival voor de buurt, door de buurt! Met bijzondere activiteiten, muziek en vrolijkheid en gezelligheid waar meer dan 2000 mensen uit uw buurt op af komen.

Om 14.00 uur wordt het festival geopend. Tussen de bands op het centrale podium is er een optreden van de bekende Zomer in de Zaanen DJ Weetz, hij sluit ook het programma af. Op het kleinere HART podium diverse kleine optredens te zien en te beluisteren .
In het park zijn er verder workshops, kinderactiviteiten en sport en spel. Daarnaast is er eten den drinken te verkrijgen.

Overzicht programma

Overige aktiviteiten & Workshops


Stoelmassage
Mannen met baarden …
en nog veel meer…….

Stacks Image 56017
WIFI-ROLLATOR
Onze WiFi-rollators zijn klaar om ingezet te worden. Tijdens het Houtfestival op zondag 17 juni om 11:45 geven we de aftrap van de zomer van bereikbaarheid. De Wifi-rollators zijn getest samen met bewoners van het Reinaldahuis en jongeren van de St.Bernardusschool. Groot succes en veel plezier met WiFi in het park. Tot eind september loopt een proef om de Wifi-Rollators gratis ter beschikking te stellen aan Haarlemmers die een zelf een evenement organiseren. In een korte video laten we zien hoe we klimaatneutraal en zonder CO2 de rollators vervoeren. Kijk op onze 023DOEN

De wifi - rollator is er ook op Zomer in de Zaanen

Eten en Drinken

Als je iets wilt eten staan er verschillende leuke lokale, Haarlemse eetkraampjes rondom het veld.
Cappuccino en espresso van de koffiekar
Stacks Image 27350
Serveren Puro Bio organic koffie van Miko, een (h)eerlijke koffie die bijdraagt aan een groenere wereld! En dat vanuit een Fiat 900e panorama welke is omgebouwd tot mobiele koffiekar.
Stacks Image 1742
Rubensburgers
Stacks Image 29885
Ons verhaal gaat over culinaire hamburgers. Wij bouwen gastronomische hamburgers op kwaliteit en originaliteit. Op het menu een feest van bijzondere burgers in de varianten: rund, kip en vega.
Meat This
Stacks Image 50029
Sate maaltijd & Spareribs
Caravana de Carmen
Stacks Image 55969
Kom gezellig je eigen versgebakken roomboter stroopwafel versieren bij Caravana de Carmen en geniet daarna van je eigen ontworpen exemplaar! Wie weet mag je die van je ouders ook versieren! Of willen die liever eentje met citroen of fudge waar je stiekem een hapje van neemt voordat je deze aan je ouders geeft…

Caravana de Carmen !
Stacks Image 55943
Het ijsparadijs
Stacks Image 4809
Wij zijn een ijssalon, waar ons ijs allemaal zelf wordt gemaakt. De melk wordt gehaald bij een boer in Heemstede. Verder hebben we glutenvrije hoorntjes en ijsjes en ook lactosevrij ijs, zodat iedereen kan genieten van een heerlijk ijsje.
Eco pizza
Stacks Image 3411
Ecopizza is een jong bedrijf dat door heel Nederland en België authentieke Italiaanse pizza's bakt in houtgestookte, mobiele steenovens.
Tasty kitchen
Stacks Image 55927
Maaltijdsalades en hartige cupcakes.
Magneet
Stacks Image 28440
Nacho's uit de oven met verse guacamole, zure room en tom.salsa en div. gevulde wraps.
Haarlemse Bakker
Stacks Image 55991
Stacks Image 56021
De Haarlemse Bakker (let op De hoort ook bij onze naam). Er zijn meer Haarlemse Bakkers, maar er is maar één De Haarlemse Bakker 😊.

Wie kent ze niet? De aardbeien croissants van De Haarlemse Bakker. Twee keer per jaar op de braderie in de Cronjestraat worden ter plaatse verse croissants gevuld met banketbakkersroom en aardbeien. Elke braderie is er weer een stormloop op deze heerlijke traktatie. Dit jaar staan wij voor het eerst op Zomer in de Zaanen, want bij een Haarlemse (buurt)festival mogen onze aardbeiencroissants niet ontbreken.
Na het zoet komt geen zuur, maar bakken we een heerlijke hartige ciabatta met ham (of vega), pesto, tomaat, mozerella en basilicum.
Heerlijk bij een glasje wijn of als snelle hap.
VIZ Markt
Stacks Image 56007
Haring & oesters
Stacks Image 55950
Op het kleine en grote veld zijn een aantal proeverijen.
Largum
Stacks Image 55954
Proefgoed
Stacks Image 56001
Mobile wijn bar met heerlijke wijnen en bijpassende hapjes.
http://www.proefgoed.nl
Bierproeverij Fred Meester
Van eigen brouwsel heeft Buurtbewoner Fred Meester dit jaar voldoende om het ook in Haarlem te schenken. Het is speciaal gemaakt voor een festival in Hilversum. En nu dus ook in Haarlem!

Het is een verfrissend en pittig bier geworden door het toevoegen van koriander en paradijszaad. Tijdens de eerste dag van het lentebierfestival in Hilversum op 7 april jl

Door de site van Bierista is mijn
Langgewenst vorig jaar zelfs uitgeroepen tot het beste bier van het festival.
Stacks Image 55977
Stacks Image 55956
Stacks Image 55983
Heerlijke gezonde zoetwaren en ander lekkers zijn te verkrijgen bij de "snoepkraam". Hier kan je ook informatie inwinnen over het Posthuis en andere deelnemende organisaties en sponsoren.
Stacks Image 56030
Stacks Image 56035
Bij ons te koop!:

"We delen je graag trots mee dat Max's Mints de award voor Best New Product in de categorie zoetwaren&snacks op BioFach 2018 in ontvangst heeft mogen nemen!"
Stacks Image 56013
We vragen alle buurt genoten glas en plastic in de juiste bakken te doen.
Dit jaar zijn er aparte bakken voor glas en plastic !
Stacks Image 56028