Voor de buurt door de buurt

Stacks Image 59434

Wijkorkest de jonge muggen

We gaan luisteren naar een optreden van Wijkorkest De Jonge Muggen.
Het orkest is opgericht door Hart, in samenwerking met 4 basisscholen in Haarlem Noord (Cirkel, Willem van Oranje, Wilgenhoek, Liduinaschool).

Kinderen krijgen eerst les op school. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor naschoolse lessen en meespelen in het wijkorkest.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het School in de Wijk Fonds.

Drie jaar geleden was het orkest net opgericht. Hun allereerste optreden was hier op Zomer in de Zaanen!
Ondertussen zijn er leerlingen die al vanaf het begin meespelen, maar ook kinderen die dit schooljaar mee zijn gaan spelen.
Bij het wijkorkest ligt de nadruk op het plezier van het samen muziek maken.
Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige arrangementen zodat leerlingen zo snel mogelijk mee kunnen gaan spelen in het orkest.

http://www.hetmuzieklab.nl en de jongemuggen

Royal Teazer

Stacks Image 50031
Royal Teazer is een band met het Rock ’n Roll hart op de juiste plaats. Liedjes met een kop en een staart. De basis is een strakke ritmesectie. De bas wordt bespeeld door Mr. Klanker. Op zijn fretloze bas bespeelt hij je onderbuik op een sympathieke manier. Mr. Smits slaat op de potten en pannen. Hard, zacht, snel of langzaam, dat maakt hem niet uit. As long as the beat goes steady. And steady he goes! Bovenop deze basis mag onze gitarist Mr. Keijzer zich uitleven. Zijn frisse gitaarklanken liggen nooit zwaar op de maag. De ruimte die dan nog overblijft wordt flexibel door Mr. Twisq opgevuld. Hij heeft daarvoor onder andere een gitaar, een keyboard en een ‘old school’ synthesizer tot zijn beschikking.
Mr. Twisq en Mr. Smits verzorgen samen de leadzang. Soms om beurten maar net zo vaak samen in meerstemmige samenzang! Royal Teazer speelt eigen werk. Beluister ons album “in concreto”!
Daarnaast speelt Royal Teazer ook covers. Laat je meenemen op een muzikale trip door de alternatieve hits van de afgelopen 40 jaar. Natuurlijk wel op de Royal Teazer manier; strak en puur met meerstemmige zang!
http://www.royalteazer.nl

K├Ąthe van den Hurk:

Käthe zingt Nederlandstalige jazz, begeleid door haar Jazz en zo..combo. Jazzklassiekers, door haar ‘hertaald’ met stijl, klasse en taalgevoel en zo nu en dan brutaal of ondeugend.

Käthe zingt Nederlandstalige swing met een bigband. Swingklassiekers, door haar vertaald tot sfeervol en verrassend nieuw Nederlandstalig materiaal.

Käthe zingt haar eigen kleinkunst repertoire, begeleid door de talentvolle Jasper Swank op toetsen. Nederlandstalige liedjes, met een lach, een knipoog, een grijns van herkenning en veel zelfspot. Käthe lacht het hardst om haar eigen eigenaardigheden.

Kortom, waar u Käthe een podium biedt, zal zij vol overgave zingen.
https://umlautprodukties.nl/kathe-zingt/

La Sonora

https://lasonorasite.wordpress.com

Sextet XT

Het Haarlemse jazzsextet XT onderscheidt zich doordat het kiest voor minder voor de hand liggende jazzstukken die toch zeer toegankelijk en herkenbaar zijn. XT was finalist van het aansprekende Jazzfactor in 2013.
De eigen arrangementen van bandcoach/arrangeur Casper de Graaff staan garant voor een origineel en eigen geluid; Latin, en funk-invloeden vermengd met eerlijke jazz. In het repertoire stukken van o.a. The (jazz)crusaders, Robert Watson, Horace Silver, Canonball Adderly, Curtis Fuller, Kenny Dorham en Joe Henderson.

X-ray Delta

De winnaar van Hit Haarlem schoolcompetitie:

X-ray Delta is een band bestaande uit Jochem Stuijfzand, Nick Schouten, Jelle Stringer en Bas Gaastra. De band is bij elkaar gekomen nadat de jongens al vaker samen had gespeeld op school en merkten dat de sfeer met spelen heel erg goed was. De jongens zijn voornamelijk geïnspireerd door de Red Hot Chili Peppers en begonnen dus ook met alleen maar covers van de Peppers.
Na een maand of 2 zijn de jongens een eigen rock-rap band geworden, maar ze lieten de covers niet achter zich.
Ondanks dat de jongens een rock-rap band zijn, spelen ze ook andere genres! De jongens genieten van alle muziek en willen dit dus ook delen met de hele wereld!
In April 2017 deed X-ray Delta mee aan het Haarlems Interscholair Toernooi waar zij de eerste prijs hebben gewonnen in de categorie Bands. Op Koningsdag hebben de jongens op K-Day in het Kenaupark mogen optreden naar aanleiding van het Haarlems Interscholair Toernooi. Bij beide evenementen was het een groot feest! Zijn jullie klaar om ook nu een feestje te bouwen?

The Buccaneers

The Buccaneers is een akoestische band. Geïnspireerd door soulvolle
artiesten als Allen Stone, John Mayer en Lianne La Havas toveren ze
bekende hits om tot hun eigen versie waarin de boodschap van het nummer
centraal staat. Gekenmerkt door hun driestemmige zang zorgen zij voor
een diverse avond, waarbij zowel ademloos geluisterd als gedanst kan
worden.
zie ook Facebook

Sarah Elias

Stacks Image 59387
Leerlingen van zangdocente Sarah Elias zullen een afwisselend programma ten gehore brengen met onder andere nummers als:
Let it go, Halo, I see fire, Heaven, Use somebody en How far I'll go tevens zal het koor Finche dura werken uit hun repertoire ten gehore brengen.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.sarahelias.com

Dancedeliight

http://dancedelight.nl

Grey

Grey is in 2009 opgericht door een groepje bevriende muzikanten die elkaar regelmatig trof op jamsessies. Zo is in de loop der jaren een repertoire ontstaan met nummers uit zowel de hedendaagse popmuziek (Radiohead, Snowpatrol) als van oudere grote meesters (David Bowie, Lou Reed). Grey heeft duidelijk een eigen persoonlijk geluid met een gevarieerd repertoire van ingetogen tot stuwende nummers. Er klinken speelse rifjes en onverwachte solo’s.
Grey deed al twee keer mee aan het huiskamerfestival in Haarlem en het publiek reageerde zeer enthousiast. Deze zomer staat Grey dan voor de eerste keer op Zomer in de Zaanen. En met vier Haarlemmers in de gelederen is Grey toch echt wel een Haarlemse band te noemen.
Grey bestaat uit: Sjaak Zegwaard (zang), Harry Jansen (gitaar, zang en mondharmonica), Peter Bouman (gitaar), Jaap Storteboom (keyboard), Bart Nooij (basgitaar, ukulele en trekharmonica) en Evert Verberne (drums).

Woensdag Gehaktdag

info volgt

The Bouncers

Stacks Image 59395
Stacks Image 59391
We zijn een ervaren ska band met eigen repertoire. Muziek als een feestje en dat komt nog het best tot zijn recht als The Bouncers op een podium staan. Tijdens de concerten staat de interactie met het publiek voorop. En keer op keer blijkt het publiek maar al te graag met The Bouncers mee te feesten. Al was het maar om dat die teksten zo lekker mee te blèren zijn.
Stacks Image 58702

Programmering HART Muziekschool

De Hart Muziekschool (14.30 tot ca. 20:00), optreden van totaal 14 acts.

14:30 Wereldmuziek Vocal Group
14:50 Kennemergroep
15:20 The smileys
15:40 The essix
16:00 New Harlem Juniors
16:20 New Harlem Brothers
16:45 Groovy Crew
17:20 Back in Black
17:40 Number9
17:50 Break’in
18:00 Sean & family
18:10 Master Volume
18:30 Hungry heroes
18:50 Spectrum
Stichting Hart heeft een info kraam en verzorg op dit veld ook :

  • les Muziek op Schoot ; Voor (groot)ouders en kinderen van 0-4 jaar
  • Naailes voor kinderen
  • Afrikaanse dans
  • Capoeira