Voor de buurt door de buurt

Stacks Image 59434

Yorick van Norden

Yorick van Norden debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd met single 'Stranglehold' kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde de voormalige voorman van The Hype vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes. Ook tourde hij veelvuldig door de Benelux als bandlid van Bent van Looy (ex-Das Pop), speelde hij vijftig shows op de Parade met een uitvoering van Frank Sinatra's Watertown, verzorgde hij de aftershow van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love in samenwerking met Leo Blokhuis. Verder schuift Yorick regelmatig aan als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma's in de lage landen. In april 2018 verscheen het duo-album 'Unsung Heroes' met Anne Soldaat en droeg Yorick een liedje bij aan het album Couperus in Transit en later in 2018 verschijnt zijn tweede soloalbum op Excelsior Recordings. Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny vanTiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).

Wijkorkest de jonge muggen

We gaan luisteren naar een optreden van Wijkorkest De Jonge Muggen.
Het orkest is opgericht door Hart, in samenwerking met 4 basisscholen in Haarlem Noord (Cirkel, Willem van Oranje, Wilgenhoek, Liduinaschool).

Kinderen krijgen eerst les op school. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor naschoolse lessen en meespelen in het wijkorkest.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het School in de Wijk Fonds.

Drie jaar geleden was het orkest net opgericht. Hun allereerste optreden was hier op Zomer in de Zaanen!
Ondertussen zijn er leerlingen die al vanaf het begin meespelen, maar ook kinderen die dit schooljaar mee zijn gaan spelen.
Bij het wijkorkest ligt de nadruk op het plezier van het samen muziek maken.
Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige arrangementen zodat leerlingen zo snel mogelijk mee kunnen gaan spelen in het orkest.

http://www.hetmuzieklab.nl en de jongemuggen

La Sonora

https://lasonorasite.wordpress.com

Grey

Grey is in 2009 opgericht door een groepje bevriende muzikanten die elkaar regelmatig trof op jamsessies. Zo is in de loop der jaren een repertoire ontstaan met nummers uit zowel de hedendaagse popmuziek (Radiohead, Snowpatrol) als van oudere grote meesters (David Bowie, Lou Reed). Grey heeft duidelijk een eigen persoonlijk geluid met een gevarieerd repertoire van ingetogen tot stuwende nummers. Er klinken speelse rifjes en onverwachte solo’s.
Grey deed al twee keer mee aan het huiskamerfestival in Haarlem en het publiek reageerde zeer enthousiast. Deze zomer staat Grey dan voor de eerste keer op Zomer in de Zaanen. En met vier Haarlemmers in de gelederen is Grey toch echt wel een Haarlemse band te noemen.
Grey bestaat uit: Sjaak Zegwaard (zang), Harry Jansen (gitaar, zang en mondharmonica), Peter Bouman (gitaar), Jaap Storteboom (keyboard), Bart Nooij (basgitaar, ukulele en trekharmonica) en Evert Verberne (drums).

Buurtsessies - Noord

Stacks Image 59458
De Buurtsessies zijn maandelijkse akoestische muziekavonden in het Posthuis in Haarlem-Noord. In 2018 elke derde dinsdag van de maand. Onder begeleiding zingen en musiceren. Zing je of speel je gitaar, ukelele, licht versterkte bas of toetsen, lichte drums/ slagwerk/percussie, mondharmonica, melodion, trekzak, accordeon, viool, cello, houten of koperen blaasinstrument, mondharp?

Een aantal Buurtsesie leden zullen op diverse plaatsen op het festival opduiken. Mee spelen mag !

Kom ook meedoen, of gezellig luisteren bij een drankje.
Stacks Image 58702

Programmering HART Muziekschool

De Hart Muziekschool (14.30 tot ca. 20:00), optreden van totaal 14 acts.


Stichting Hart heeft een info kraam en verzorg op dit veld ook :

  • les Muziek op Schoot ; Voor (groot)ouders en kinderen van 0-4 jaar
  • Naailes voor kinderen
  • Afrikaanse dans
  • Capoeira