Voor de buurt door de buurt

Stacks Image 59434

Yorick van Norden

Yorick van Norden debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd met single 'Stranglehold' kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde de voormalige voorman van The Hype vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes. Ook tourde hij veelvuldig door de Benelux als bandlid van Bent van Looy (ex-Das Pop), speelde hij vijftig shows op de Parade met een uitvoering van Frank Sinatra's Watertown, verzorgde hij de aftershow van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love in samenwerking met Leo Blokhuis. Verder schuift Yorick regelmatig aan als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma's in de lage landen. In april 2018 verscheen het duo-album 'Unsung Heroes' met Anne Soldaat en droeg Yorick een liedje bij aan het album Couperus in Transit en later in 2018 verschijnt zijn tweede soloalbum op Excelsior Recordings. Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny vanTiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).

Wijkorkest de jonge muggen

We gaan luisteren naar een optreden van Wijkorkest De Jonge Muggen.
Het orkest is opgericht door Hart, in samenwerking met 4 basisscholen in Haarlem Noord (Cirkel, Willem van Oranje, Wilgenhoek, Liduinaschool).

Kinderen krijgen eerst les op school. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor naschoolse lessen en meespelen in het wijkorkest.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het School in de Wijk Fonds.

Drie jaar geleden was het orkest net opgericht. Hun allereerste optreden was hier op Zomer in de Zaanen!
Ondertussen zijn er leerlingen die al vanaf het begin meespelen, maar ook kinderen die dit schooljaar mee zijn gaan spelen.
Bij het wijkorkest ligt de nadruk op het plezier van het samen muziek maken.
Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige arrangementen zodat leerlingen zo snel mogelijk mee kunnen gaan spelen in het orkest.

http://www.hetmuzieklab.nl en de jongemuggen

DUCKTAPE

POPPOURI

DJ WEETZ

Irrational LibrarY

https://irrationallibrary.nl/?p=6

K├Ąthe van den Hurk:

Käthe zingt Nederlandstalige jazz, begeleid door haar Jazz en zo..combo. Jazzklassiekers, door haar ‘hertaald’ met stijl, klasse en taalgevoel en zo nu en dan brutaal of ondeugend.

Käthe zingt Nederlandstalige swing met een bigband. Swingklassiekers, door haar vertaald tot sfeervol en verrassend nieuw Nederlandstalig materiaal.

Käthe zingt haar eigen kleinkunst repertoire, begeleid door de talentvolle Jasper Swank op toetsen. Nederlandstalige liedjes, met een lach, een knipoog, een grijns van herkenning en veel zelfspot. Käthe lacht het hardst om haar eigen eigenaardigheden.

Kortom, waar u Käthe een podium biedt, zal zij vol overgave zingen.
https://umlautprodukties.nl/kathe-zingt/

KENDOLF

https://www.kendolff.nl/agenda/

TIM OILING

https://www.timoling.com
Stacks Image 58702

De Hart Muziekschool (14.30 tot ca. 20:00)

Kom ook naar Zomer in Zaanen!


Het leukste en gezelligste zomerfestival van Haarlem komt er weer aan: Zomer in Zaanen! Op zaterdag 29 juni kunnen alle grote en kleine buurtbewoners van Haarlem Noord genieten van muziek, activiteiten en culinaire hoogstandjes. En Hart Muziekschool is er ook bij. Kom je ook?

Muziekschool Hart op Zomer in Zanen:
Van workshops om zelf mee te doen tot mini-concerten om ademloos naar te luisteren. Vanaf 14.00 uur is Muziekschool hart op het podium te vinden met een heel gevarieerd programma. Een feest voor iedereen!


Buurtsessies - Noord

Stacks Image 59458
De Buurtsessies zijn maandelijkse akoestische muziekavonden in het Posthuis in Haarlem-Noord. In 2019 elke derde dinsdag van de maand. Onder begeleiding zingen en musiceren. Zing je of speel je gitaar, ukelele, licht versterkte bas of toetsen, lichte drums/ slagwerk/percussie, mondharmonica, melodion, trekzak, accordeon, viool, cello, houten of koperen blaasinstrument, mondharp?

Een aantal Buurtsesie leden zullen op diverse plaatsen op het festival opduiken. Mee spelen mag !

Kom ook meedoen, of gezellig luisteren bij een drankje.