Voor de buurt door de buurt

Stacks Image 59434

Yorick van Norden

Yorick van Norden debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd met single 'Stranglehold' kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde de voormalige voorman van The Hype vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes. Ook tourde hij veelvuldig door de Benelux als bandlid van Bent van Looy (ex-Das Pop), speelde hij vijftig shows op de Parade met een uitvoering van Frank Sinatra's Watertown, verzorgde hij de aftershow van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love in samenwerking met Leo Blokhuis. Verder schuift Yorick regelmatig aan als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma's in de lage landen. In april 2018 verscheen het duo-album 'Unsung Heroes' met Anne Soldaat en droeg Yorick een liedje bij aan het album Couperus in Transit en later in 2018 verschijnt zijn tweede soloalbum op Excelsior Recordings. Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny vanTiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).

Wijkorkest de jonge muggen

We gaan luisteren naar een optreden van Wijkorkest De Jonge Muggen.
Het orkest is opgericht door Hart, in samenwerking met 4 basisscholen in Haarlem Noord (Cirkel, Willem van Oranje, Wilgenhoek, Liduinaschool).

Kinderen krijgen eerst les op school. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor naschoolse lessen en meespelen in het wijkorkest.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het School in de Wijk Fonds.

Drie jaar geleden was het orkest net opgericht. Hun allereerste optreden was hier op Zomer in de Zaanen!
Ondertussen zijn er leerlingen die al vanaf het begin meespelen, maar ook kinderen die dit schooljaar mee zijn gaan spelen.
Bij het wijkorkest ligt de nadruk op het plezier van het samen muziek maken.
Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige arrangementen zodat leerlingen zo snel mogelijk mee kunnen gaan spelen in het orkest.

http://www.hetmuzieklab.nl en de jongemuggen

La Sonora

https://lasonorasite.wordpress.com

POM

Stacks Image 59502

Dance Delight

Stacks Image 59470
Dancedelight bestaat inmiddels zo’n 20 jaar jaar en speelt de bekende Danceclassics van de 70-80 en 90-en 00 jaren.

http://dancedelight.nl

Het Paternalistische Ensemble

Stacks Image 59500
Het Paternalistisch Ensemble zag het licht op het schoolplein van basisschool De Wilgenhoek in de Bomenbuurt. Wachtend op hun kinderen raakten deze vaders met elkaar in gesprek, waarbij al snel hun gemeenschappelijke liefde voor blues georiënteerde rockmuziek naar boven kwam. Ze stoften hun instrumenten af en doken een oefenruimte in om oude tijden te laten herleven. De muziek van de Paters, zoals ze zichzelf ook wel noemen, kenmerkt zich door zware grooves en hypnotiserende gitaarpartijen.

Yes Miss , No Miss

Stacks Image 59506
Stacks Image 59504
Een saxofonist met een voorliefde voor jazz, een pianist met vingers vol soul, een drummer met ritme in het bloed, een gitarist die van gillende rocksolo’s houdt, een bassist met een passie voor disco, een zangeres met noten die soms uit haar tenen lijken te komen en een zanger wiens diepe stem ineens kan omslaan in rap…

Yes Miss; No Miss is een band van uitersten, een onwaarschijnlijke combinatie van muzikanten die samen een hele nieuwe authentieke muziekstroming voorstaan. Soms gaat het om de liefde, soms klinkt er een protest. Maar altijd klinkt er de stem van deze generatie.

Buurtsessies - Noord

Stacks Image 59458
De Buurtsessies zijn maandelijkse akoestische muziekavonden in het Posthuis in Haarlem-Noord. In 2018 elke derde dinsdag van de maand. Onder begeleiding zingen en musiceren. Zing je of speel je gitaar, ukelele, licht versterkte bas of toetsen, lichte drums/ slagwerk/percussie, mondharmonica, melodion, trekzak, accordeon, viool, cello, houten of koperen blaasinstrument, mondharp?

Een aantal Buurtsesie leden zullen op diverse plaatsen op het festival opduiken. Mee spelen mag !

Kom ook meedoen, of gezellig luisteren bij een drankje.

Waltzing Mathilda's

Wij zijn een vierstemmig ensemble (SABT) met aansprekend en afwisselend repertoire, soms met gitaar, fluit of sax.

https://matildas.nl

DINANGA

Groovy Crew

Groovy Crew, 11 man sterk Formatie speelt allerlei soorten dansbare muziek. Van soul en funk tot echte jazz-klassiekers. Groovy Crew heeft voor ieder wat wils en speelt met veel plezier. De band bestaat uit zes blazers en een strakke ritmesectie van vijf man. Groovy Crew wordt geleid door Lorenzo Mignacca. Lorenzo maakt de arrangementen voor de band. Groovy Crew speelt al 4 jaar samen en groeit steeds harder.

http://blazersschool.nl/groovy-crew.html
Stacks Image 58702

De Hart Muziekschool (14.30 tot ca. 20:00),

Kom ook naar Zomer in Zanen!


Het leukste en gezelligste zomerfestival van Haarlem komt er weer aan: Zomer in Zaanen! Op zaterdag 30 juni kunnen alle grote en kleine buurtbewoners van Haarlem Noord genieten van muziek, activiteiten en culinaire hoogstandjes. En Hart Muziekschool is er ook bij. Kom je ook?

Muziekschool Hart op Zomer in Zanen:
Van workshops om zelf mee te doen tot mini-concerten om ademloos naar te luisteren. Vanaf 14.00 uur is Muziekschool hart op het podium te vinden met een heel gevarieerd programma. Een feest voor iedereen!

Kind op schoot
Muziek voor de allerkleinste. Doe gezellig mee en leer hoe je kinderen enthousiast kun maken voor muziek. (Voor kinderen van 3-4 jaar).

Big Bands olv Lorenzo Mignacca
Onder leiding van Lorenzo Mignacca komen er maar liefst 3 big bands optreden. Dus dat wordt zeker een feestje op het podium.

Popbands olv Baz Mattie
En als de sfeer er eenmaal goed inzit dan pakken de popbands onder leiding van Baz Mattie nog even door. Bekende en minder bekende hits, ze komen allemaal voorbij.

Jazz sextet & klassieke muziek
Natuurlijk mogen jazz en klassieke muziek namens Muziekschool Hart ook niet ontbreken. Onder leiding van Casper de Graaf sluiten we onze concerten in stijl af.

Gastheer en presentator van deze oergezellige middag op het podium is Joop Riedijk.