Voor de buurt door de buurt

Aktiviteiten

Op Zomer in de Zaanen vinden tussen 14.00 uur en 18.30 uur diverse activiteiten plaats voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis voor enkele workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Kinderaktiviteiten

Bouwen met Kinderopvang Op Stoom

Stacks Image 58729
Bob de Bouwers, kunstenaars en creatievelingen verzamel je! We gaan bouwen! Je gaat zelf aan de slag met gereedschap en ben je klaar dan kun je je creatie nog versieren met wat stoepkrijt of stift. Wat het wordt, dat bepaal je lekker heฬ-le-maal zelf. Doe je mee?

De tekenklup

De Tekenclub!

Ook de Tekenclub is dit jaar van de partij bij Zomer in de Zaanen!
Hou jij van tekenen en knutselen? Kom dan naar de Tekenclub. Iedere woensdag- en vrijdagmiddag kun je meedoen (lees meer op www.ramoon.nl).

Kom 24 juni gezellig langs bij het kraampje van Ramona en haar assistentes ๐Ÿ˜ƒ Voor 1 euro knutsel je een superleuk miniboekje over jezelf in elkaar.
Hoe?
Jaaaa.... kom maar langs dan kun je het zien! Voor kinderen tot 6 jaar hebben we kant-en-klare boekjes waar je in mag tekenen, en oudere kinderen mogen het boekje zelf ook knutselen.

Leuk als je langs komt!!!
Stacks Image 58744

Haarvlechten

http://ilsevoorhaar.nl

Cakejes versieren

Ook dit jaar kan je bij het standje van Stunning and Gorgeous cakes weer zelf een heerlijk cupcakeje versieren.
Neem je fantasie mee, dan maak jij vast een prachtig kunstwerkje.
Elk jaar weer een succes bij de kinderen, wees er snel bij want op=op.
Kosten: 2 euro

www.stunningandgorgeous.nl
Stacks Image 58766

Grafisch atelier Haarlem

Stacks Image 58806
GAHaarlem Dé creatieve werkplaats voor kunstenaars en liefhebbers, jong en oud. Litho, lino, ets, zeefdruk, riso en letterpress.
http://gahaarlem.nl

Hart

Stacks Image 58812
Bij het Hart podium organiseert Hart:

  • les Muziek op Schoot ; Voor (groot)ouders en kinderen van 0-4 jaar
  • Naailes voor kinderen
  • Afrikaanse dans
  • Capoeira

Scouting

Stacks Image 33584
Rooster een marshmellow boven het kampvuur of loop een speurtocht samen met de leden van Scouting Brigitta!

Meer info over Scouting Brigitta? Ga naar www.scoutingbrigitta.nl of facebook.com/ScoutingBrigitta

Hoedje van de Koning

Stacks Image 58770
"Modelschilderen met Hoedje van de Koning!

Wat zie jij?

Kom zitten en pak een kwast! Klaar? Af!"

"Myrte en Leanne Prins zijn zussen en kunstenaars en hebben hun atelier in Haarlem. Samen zijn zij 'Hoedje van de Koning' en hebben zij als missie vierkante kinderoogjes weer rond te maken. Ze laten kinderen op een speelse manier kennis maken met materialen en kunst in hun 'Mini Academie' en met 'Post van de Koning'. Vrij spelen met materiaal, want zo doen grote kunstenaars dat ook. www.hoedjevandekoning.nl"

Stoepkrijten

Stacks Image 58784
We gaan met stoepkrijt het hele voetbalveld opvrolijken en versieren! Kom je helpen?!?!
Iedereen maakt een grote cirkel en versiert deze op zijn eigen manier. Zo maken we met zijn alleen een groot straatkunstwerk!

Dit wordt georganiseerd door Praktijk CreaTher.
www.creather.nl en www.facebook.com/praktijkcreather

Schminken

Stacks Image 58790

Overige aktiviteiten

Photho Booth

Stacks Image 58758

Verhalen vertelster

Stacks Image 58780

Stoelmassage

Stoelmassage door Claudia de Jongh en Joy Fang www.joyfang.nl
Handmassage door Joy Fang
www.joyfang.nl
10 Minuten masseren voor E5,00 ( inschrijven bij de masseurs )
Stacks Image 58725
Stacks Image 50037

Siatsu massage

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage en betekent letterlijk 'vingerdruk'.
Achter deze vorm van massage schuilt een Oosterse filosofie, ook wel de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG of TCM) genoemd. Er wordt gewerkt op de meridianen die door het hele lichaam lopen. Iedere meridiaan heeft zijn eigen functie en specifieke drukpunten. Het merendeel van deze meridianen zijn gekoppeld aan een intern orgaan. Door deze meridianen en drukpunten te masseren wordt de balans hersteld en het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Shiatsu zorgt voor een hoge mate van ontspanning op een heel diep niveau en brengt je weer in contact met jezelf waardoor een beter balans ontstaat. Een regelmatige massage kan ernstige klachten voorkomen. Maar ook als therapie kan Shiatsu succesvol zijn bij de meest uiteenlopende klachten.

Shiatsu wordt op een Futon (een katoenen mat) op de grond gegeven. Omdat shiatsu over de kleding wordt gegeven is het raadzaam om makkelijk zittende kleding te dragen.

Kinderyoga

Stacks Image 58794

Thaise massage

Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Daarnaast is het werkzaam tegen pijnklachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn.
Eigenlijk is Thaise massage een soort mix van normale massage (zonder olie), yogatechnieken, acupressuur en stretchen. Het doel hiervan is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken. Op een mat wordt je lichaam tijdens de massage in diverse yogaposities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens “yoga voor luie mensen”... Je wordt bewerkt met knieën, voeten en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseuse. Na een Thaise massage voel je jezelf als herboren, je hebt energie en een heerlijk tintelend gevoel over je hele lichaam.
Afgelopen winter heb ik ruim een maand in Chiang Mai in Thailand gezeten om deze massage techniek te leren.. Je bent welkom om kennis te maken met deze massagevorm!

Pilatus workschop

Tai Chi

Stacks Image 58798
Demonstratie 16.00 uur.

Tai Chi

De Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland, actief in de buurt op de Rijksstraatweg 116, komt met een groep leden tai chi doen op het festival. De bewegende meditatie is meer dan zomaar een oefening. Het is een methode om de harmonieuze verbindingen tussen lichaam en geest te hernieuwen en daardoor in alle opzichten gezonder te worden. Het is geschikt voor alle leeftijden en condities, ook voor hen met gezondheidsproblemen of beperkte mobiliteit. Als je wilt, kun je meedoen met een korte proefles en het zelf eens ervaren.
Of kom eens langs tijdens lesuren op de Rijksstraatweg voor een kennismaking en een gratis proefles.
Kijk voor meer info op www.taoist.nl
 

Volwassenen yoga

Sport en spel

Gratis workshop jongleren

Inmiddels een vast onderdeel op Zomer in de Zaanen. Jongleren is de ideale gymnastiek voor lichaam en geest. Het is ontspannend, meditatief en je wordt er slimmer van. De workshop is voor jong en oud. Zie ook: jongleerles.nl

Sport en Spel Sportfever

Stacks Image 3229
14.00 start 4+ programma tik en renspelletjes Sportfever
inschrijven voetbal en hockeytoernooi
15.00 Oud Hollandse vanaf 7 jaar spelletjes trefbal, iemand is hem niemand is hem, 3= teveel
15.30 hockeytoernooi Vanaf 7 jaar
16.00 voetbaltoernooi vanaf 7 jaar
17.30 penaltybokaal papa en mamma Wie is de beste penaltynemer??
18.00 einde Sportfever